Online Screen Recorder

Cyberpunk 2077

0
Κατά την διάρκεια της ετήσιας καλοκαιρινής συνδιάσκεψής της, η εταιρία CD Projekt Red ανακοίνωσε ένα ολοκαίνουριο RPG βασισμένο στο "Cyberpunk" (pen & paper RPG) του Mike Pondsmith. Για το παιχνίδι δεν δόθηκε ένας συγκεκριμένος τίτλος, όμως γνωστοποιήθηκε ότι βρίσκεται ήδη υπό ανάπτυξη από την δεύτερη ομάδα της CD Projekt Red που αποτελείται από έμπειρους προγραμματιστές κι εδρεύει στην Βαρσοβία της Πολωνίας.

Ο πρόεδρος της CD Projekt Red Marcin Iwinski δήλωσε ότι το παιχνίδι θα απευθύνεται σε ένα πιο ώριμο κοινό και θα περιέχει «ρεαλιστικές και βίαιες σκηνές δράσης σε ένα φουτουριστικό περιβάλλον», καθώς επίσης και ένα τεράστιο οπλοστάσιο γεμάτο αναβαθμίσεις, βοηθητικά εμφυτεύματα και άλλα υψηλής τεχνολογίας εξαρτήματα. Ο Iwinski ανέφερε ακόμη ότι η ιστορία του παιχνιδιού θα ξετυλίγεται χωρίς ίχνος γραμμικότητας, ενώ θα υπάρχει και μία πληθώρα από classes για τον χαρακτήρα σας.

Για τον συγκεκριμένο τίτλο δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε και για ποιες πλατφόρμες θα κυκλοφορήσει. Τέλος, η CD Projekt Red αποκάλυψε ότι το The Witcher 2: Assassins of Kings πούλησε περισσότερα από 1.7 εκατομμύρια αντίτυπα για PC και Xbox 360, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει και για Mac το ερχόμενο φθινόπωρο.

[UPDATE: 11/1/13] To project Cyberpunk της CD Project RED αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει...σάρκα και οστά. Η Πολωνική εταιρεία έδωσε χθες στην δημοσιότητα ένα νέο CGI τρέιλερ, το οποίο δείχνει απόλυτα εντυπωσιακό. Εν τω μεταξύ, η επίσημη ονομασία του παιχνιδιού θα είναι τελικά Cyberpunk 2077.





Στο τέλος του teaser τρέιλερ κάνει την εμφάνισή του και ένα μήνυμα που αναφέρει το εξής: "See what else CD Project RED is up to, more info on 5 February 2013". Όπως όλα δείχνουν πρόκειται για το The Witcher 3. H CD Project RED στρατολογεί developers για δύο projects, το ένα είναι το Cyberpunk 2077, ενώ το άλλο μένει προς το παρόν άτιτλο με την μόνη περιγραφή ότι θα διαδραματίζεται σε ένα fantasy setting. Για την θέση του σχεδιαστή των quests στο fantasy project όμως υπάρχει ως προϋπόθεση το άτομο που θα προσληφθεί θα πρέπει να είναι εξοικειωμένο με το λογοτεχνικό έργο του Andrzej Sapkowski, πάνω στο οποίο έχει βασιστεί η σειρά The Witcher. Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ατράνταχτο αποδεικτικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίζουμε τις υποψίες μας ότι η πολωνική εταιρεία ετοιμάζει ένα sequel με πρωταγωνιστή για τρίτη φορά τον ασπρομάλλη Geralt of Rivia.

To Cyberpunk 2077 έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο μέχρι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων καθώς αναμένεται μέσα στο 2015. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας ο λόγος για το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα τόσο νωρίς το πρώτο τρέιλερ είναι να για να προσελκύσουν νέους developers και πιθανόν να τους στρατολογήσουν στο δυναμικό τους. Εν τω μεταξύ, ο Mateusz Kanik, lead designer, του Cyberpunk 2077 έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Gametrailers ρίχνοντας φως σε αρκετές από τις άγνωστες ως τώρα πτυχές αυτού του δημιουργήματος.




Όπως γνωρίζουμε ήδη το σενάριο θα είναι βασισμένο στο ομώνυμο pen-and-paper role playing game. Ο Kanik δήλωσε ότι η εμπειρία του με το Cyberpunk τον βοήθησε να οραματιστεί τον κόσμο του επερχόμενου video game, ενώ τόνισε πως από τα παιδικά του χρόνια τον γοήτευε η συγκεκριμένη αισθητική περισσότερο από την αντίστοιχη fantasy άλλων role playing games. Το Cyberpunk 2077 αντλεί αρκετά στοιχεία από την 2020 έκδοση του πρωτότυπου pen-and-paper και προσπαθεί να μεταφέρει στην οθόνη σας αρκετά στοιχεία του. Η CD Project RED συνεργάζεται με τον Mike Pondsmith, τον εμπνευστή του pen-and-paper RPG, έτσι ώστε η μεταφορά να είναι όσο το δυνατόν πιο πιστή με σκοπό να σας προσφέρει την αυθεντική εμπειρία. Εντούτοις, θα υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με τα character classes, καθώς και με τα διάφορα skills.

O Kanik επιβεβαίωσε ότι για ακόμη μια φορά θα χρησιμοποιηθεί η REDengine, η πανίσχυρη μηχανή γραφικών που είδαμε στο The Witcher 2. Παρόλα αυτά θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις σε ότι έχει να κάνει με τα νέα physics, καθώς αυτή την φορά θα υπάρχουν περισσότερα βαλλιστικά όπλα. Επιπλέον, θα υπάρχουν αλλαγές στα animations, οι οποίες κρίνονται απολύτως αναγκαίες αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι θα μπορείτε να κάνετε modify τα κάτω και άνω άκρα του χαρακτήρα σας με cybernetic πρόσθετα.




Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πολωνού developer η δημιουργός της σειράς The Witcher κατάφερε να αποδώσει απόλυτα -όπως είδατε και στο τρέιλερ- την αισθητική και την ατμόσφαιρα του πρωτότυπου pen-and-paper. Ο Kanik έκλεισε την συνέντευξή του δίνοντας μια σύντομη περιγραφή του επερχόμενου RPG: "To Cyberpunk 2077 θα είναι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, το οποίο θα διηγείται την ιστορία ενός ήρωα που μεγάλωσε σε επικίνδυνες γειτονιές. Ο πρωταγωνιστής με την βοήθεια της υπέρ-εξελιγμένης τεχνολογίας θα σταθεί αντιμέτωπος με τις τεράστιες εταιρείες που εκμεταλλεύονται και δυναστεύουν τους φτωχούς. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο θα είναι η μη γραμμική δομή του που σας δίνει την αίσθηση ότι παρακολουθείτε μια επική ταινία.

Το παιχνίδι θα διαθέτει και multiplayer mode. Θα είναι open world και θα διεξάγεται σε έναν "ζωντανό κόσμο" με κανόνες που βασίζονται στην πραγματικότητα, το A.I. που υπόσχονται οι developers θα είναι εξελιγμένο A.I., ενώ το παιχνίδι θα διαθέτει αυτοματισμούς που αφορούν τις ρουτίνες που θα ακολουθούν οι NPCs. Επιπλέον, θα υπάρχει "Seamless Multiplayer", σύστημα που θυμίζει αυτό των Watch Dogs 2 και Forza Horizon 3, καθώς θα σας δίνεται η δυνατότητα να εισέλθετε στο παιχνίδι άλλων παικτών όποτε το επιθυμείτε. Θα υποστηρίζει επίσης διαφορετικά multiplayer modes, dedicated εργαλεία, καθώς και την δυνατότητα να ψάχνετε για αντιπάλους και να διαχειρίζεστε game sessions.

[UPDATE 2: 19/11/17 - Σπόντες προς την EA για τα microtransactions] Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, το πολυαναμενόμενο Cyberpunk 2077 θα περιλαμβάνει online multiplayer.





Σε δηλώσεις της η CD Projekt RED αναφέρθηκε ξανά στα online στοιχεία του Cyberpunk 2077, επισημαίνοντας ότι θα δοθεί περισσότερη προσοχή στο singleplayer, με το multiplayer να μην έχει microtransactions ή pay-to-win χαρακτηριστικά. Μάλιστα, η πολωνική εταιρεία ανάπτυξης πέταξε σπόντες προς την EA λέγοντας χαρακτηριστικά “θα αφήσουμε την απληστία στους άλλους”, αναφερόμενη στις μικροσυναλλαγές του Star Wars: Battlefront II που είχαν ως αποτέλεσμα κάποιοι fans να στείλουν θανατικές απειλές στην EA.

[UPDATE 3: 16/1/18 - Θα είναι playable στην E3 2018] Σύμφωνα με το Πολωνικό site Gry-Online, το Cyberpunk 2077 θα είναι playable στην E3 2018.

Σύμφωνα με πηγές του site, η CD Projekt Red θα παρουσιάσει ένα τρέιλερ και αναλυτικές πληροφορίες για το παιχνίδι. Συνυπολογίστε λοιπόν σε αυτό και ορισμένα gameplay videos από κάποιο demo. Θυμίζουμε ακόμη ότι πριν από λίγες ημέρες, το Twitter account του παιχνιδιού πραγματοποίησε ένα νέο post μετά από πολύ καιρό.

[UPDATE 4: 27/2/18 - Κυκλοφορία και στο Steam, δηλώσεις για blockbuster σειρά] Το Cyberpunk 2077 δεν θα κυκλοφορήσει μόνο στο GOG αλλά και στο Steam, όπως δήλωσε η CD Projekt RED.

Παράλληλα, η Πολωνική εταιρεία ανάπτυξης δήλωσε κατά την διάρκεια του Pareto Securities Gaming Seminar, ότι το Cyberbunk 2077 "είναι το νέο Witcher 3 για την εταιρεία. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία blockbuster σειρά από το μηδέν. Έχουμε ένα νέο φανταστικό σύμπαν που πιστεύουμε ότι θα έχει απήχηση στους παίκτες (και όχι μόνο των RPG)". Πρόσθεσε επίσης ότι το Cyberpunk 2077 αποτελεί ένα "Πραγματικό RPG, όπως η σειρά Witcher, το οποίο απευθύνεται σε πιο ώριμο ηλικιακό κοινό, ενώ θα είναι open world".

[UPDATE 5: 21/3/18 - Νέα εταιρεία ανάπτυξης] Η CD Projekt Red δημιούργησε μια νέα εταιρεία ανάπτυξης για να υποστηρίξει το Cyberpunk 2077. Η CD Projekt Red Wroclaw έχει 18 developers, οι οποίοι έχουν εργαστεί στα Dying Light, Hitman και Call of Juarez.

[UPDATE 6: 22/3/18 - Επιπλέον πληροφορίες] Στην τελευταία παρουσίαση της οικονομικής πορείας της CD Projekt RED, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Adam Kiciński έδωσε μερικές επιπλέον πληροφορίες για το Cyberpunk 2077.

O Kiciński επιβεβαίωσε το ότι θα υπάρχει κάποιας μορφής δημιουργία χαρακτήρα, οπότε δεν θα χειρίζεστε κάποιον έτοιμο, όπως πχ. στο The Witcher 3. Θα μπορείτε επίσης να επιλέξετε και class, κάτι το οποίο μάλλον θα σας επιτρέπει να ειδικευτείτε σε συγκεκριμένες ικανότητες.

Στη συνέχεια ο Kiciński μίλησε για την single-player εμπειρία του Cyberpunk 2077, του οποίου το campaign θα είναι μεγάλο, όπως και του The Witcher 3. Ωστόσο, η εταιρεία ακόμα εξετάζει το multiplayer λαμβάνοντας τα πάντα υπόψη συμπεριλαμβανοντας και την πιθανότητα ενός Battle Royale mode, αλλά ο Kiciński δεν είναι έτοιμος ακόμα να κάνει δηλώσεις για κάτι συγκεκριμένο.

Η CD Projekt RED φημολογείται πως θα έχει κάτι νέο να παρουσιάσει στην Ε3 2018 και λαμβάνοντας υπόψη τα λεγόμενα του Kiciński ότι θα γίνει κάποια ανακοίνωση λίγο πριν την έκθεση, είναι αρκετά πιθανό το Cyberpunk 2077 να παρουσιαστεί εκεί.

Μπορείτε να τσεκάρετε την παρουσίαση της CD Projekt RED στο παρακάτω βίντεο:





[UPDATE 7: 25/4/18 - Φήμη για κάμερα πρώτου προσώπου] Σύμφωνα με φήμες από το GamePressure, το Cyberpunk 2077 θα έχει κάμερα πρώτου προσώπου και στοιχεία Action RPG.

Το site επικαλείται πηγές του μέσα στην CD Projekt Red και μένει να δούμε αν θα επαληθευτεί.

[UPDATE 8: 30/4/18 - Θα παρουσιαστεί στην E3 2018] Η CD Projekt Red δήλωσε ότι στην E3 2018 θα παρουσιάσει ένα νέο RPG που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει.

Μένει να δούμε αν θα πρόκειται για το Cyberpunk 2077.

Το Cyberpunk αναμένεται να κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One κάποια στιγμή από το 2019 έως το 2021. Η CD Projekt RED δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την περίοδο κυκλοφορίας.



πηγη

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !