Online Screen Recorder

Το διαδίκτυο συμπλήρωσε 25 χρόνια ζωής και κατάφερε να αλλάξει τον κόσμο

0
Στις 30 Απριλίου 1993, το CERN έγραψε ιστορία μιας και έκανε δημόσια τη χρήση του διαδικτύου, κάνοντας δώρο στην ανθρωπότητα την επανάσταση στην επικοινωνία και το εμπόριο, δείχνοντας πως η δημοσιοποίηση της τεχνολογίας αυτής ήταν η σωστότερη επιλογή.

Το CERN, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Πυρηνικής Έρευνας ανακοίνωσε πως θα έκανε έδινε δημόσια, μέρος του λογισμικού του ερευνητή Tim Berners-Lee, το οποίο αποτελούσε ένα “σύστημα παγκόσμιας δικτύωσης υπολογιστών” το οποίο ονομαζόταν “World Wide Web”.

Η κίνηση αυτή από το CERN έδινε τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε και οπουδήποτε στον κόσμο, να κατασκευάσει ιστοσελίδες ποικίλου περιεχομένου. Σε μια περίοδο που οι online υπηρεσίες στηριζόντουσαν σε εταιρείες όπως η AOL και η CompuServe, αυτή η πρωτοβουλία του CERN αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη ενέργεια.

Όταν η χρήση του διαδικτύου έγινε δημόσια, το διαδίκτυο ήταν ήδη η “έδρα” για τους ακαδημαϊκούς, ερευνητές, επαγγελματίες τεχνολόγους, και επειδή το διαδίκτυο ήταν πλέον εύκολα προσβάσιμο, οι καταναλωτές και οι εταιρείες άρχισαν και αυτοί να εισχωρούν στον παγκόσμιο ιστό.

Τα πολύ χρήσιμα εργαλεία για την εποχή ήταν η Yahoo (Ιανουάριος 1994) και ο Netscape Navigator (Οκτώβριος 1994), τα οποία βασίστηκαν στη δημιουργία του Tim Berners-Lee, και από το 1995 και έπειτα, ήταν ξεκάθαρο πως το διαδίκτυο θα αποτελούσε την τεχνολογία η οποία θα άλλαζε την ιστορία της ανθρωπότητας, κάτι το οποίο αποδεικνύεται όλα αυτά τα χρόνια.








Πηγή


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ενημερωθείτε για ό,τι νέο. Γράψτε μας τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του άρθρου.
Tags

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας, αποδέχεστε τα cookies. Learn More
Accept !